Noi
Salut! Suntem Alina , destul de evident 🙂 , și Paul. Dacă nu v-ați prins din toate pozele de pe site, cel mic e băiatul nostru Cezar. Toată nebunia asta a început în momentul în care am căutat o măsuță pentru băiatul nostru. Nu e vorba că nu ne place plasticul, just kidding 🙂 , sau alte alternative de pe piață, dar am considerat că se poate crea ceva nou și diferit pentru copiii noștri. Ce a ieșit puteți vedea aici pe site, este o combinație de multă muncă și inspirație a mea și a lui Paul, fără de care nu aș fi putut pune proiectul acesta în practică. Nu de alta, dar programul meu și al lui Cezar nu se sincronizează aproape niciodată.
Povestea
Povestea noastra este simpla. Și eu și soțul meu ne-am nascut în Baia Mare în doua familii absolut normale și am avut o copilarie fericită. Inevitabil, ne dorim să extrapolăm această paradigmă și generației următoare. Mereu am considerat că atunci când îți crești copiii, îți crești, de fapt, nepoții. Singurul regret pe care l-am avut în legatura cu copilăria noastră a fost, poate, acela că am avut acces limitat la informație și la resurse educaționale. În contextul acesta apare proiectul nostru. Fiind născuți în Maramureș, comuniunea noastra cu natura și cu lemnul s-a cimentat de la vârste fragede. Am copilărit în case de lemn la bunici, am muncit cu lemn când eram deja mai mari și mereu am vrut sa aducem acest meșteșug la intersecția cu tehnologia și cu arta vizuală.
Moștenirea
Constantin Brâncuși spunea că „Din toata lumea, numai românii și africanii au știut cum sa sculpteze în lemn”. Consider că este de datoria noastră să păstrăm aceste tradiții, chiar dacă le ambalăm diferit, având în același timp respect față de natură. Lemnul înseamna pentru copii comuniune cu natura, chiar dacă locuim în zone intens urbanizate. Lemnul are miros, are viața și are istorie. Culorile fac copiii fericiți, arta formeaza caractere. O picatură de roua conține peste 1 milion de micro-organisme. Numarul culorilor din univers este infinit. Aducând culorile în camerele copiilor, am vrut să aducem o picătură de rouă la tulpina următoarei generații de copii.